Portrett av Xella

Xella Hovedkontor Duisburg

Xella er, basert på en rekke kilder, verdens ledende leverandør av byggematerialer i porebetong og kalksandstein, og det brede produktprogrammet med isolasjonsplater, bærevegger, skillevegger, overliggere, bjelker, dekke- og takelementer sikrer, at Xella kan levere byggematerialer til hele råbygget. Vi er spesialister på i massive veggkonstruksjoner og felles for vårt Ytong-, Silka-, Multipor og Hebel sortiment er at de oppfyller kravene om bærekraftige, inneklimamerkede, varmeisolerende, stabile og kostnadseffektive byggematerialer. Byggematerialene leveres i modulmål og kan derfor kombineres i nybygg og i renovering.

Ytong porebetong gir maksimal termisk beskyttelse, bæreevne og brannsikring. Multipor isolasjonsplater er ikke-brennbar mineralsk isolasjon og et bærekraftig alternativ til oljebaserte isolasjonsmaterialer. Silka kalksandstein brukes der man ønsker tynne, bærende og lydisolerende veggkonstruksjoner.

Ytong og Silka er bærekraftige byggematerialer som produseres med begrenset energitap og CO2-utslipp. Alle produkter er inneklimamerket og bidrar til et sunt inneklima med god komfort.

Xella International har flere kvalitetsmerker tilknyttet seg. Ytong, Silka, Multipor og Hebel. Konsernet har mer enn 6.100 ansatte og 91 fabrikker i 20 land og salgsorganisasjoner i over 30 land.