Portrett av Xella

Xella Hovedkontor Duisburg

Xella er, basert på en rekke kilder, verdens ledende leverandør av byggematerialer i porebetong og kalksandstein, og det brede produktprogrammet med isolasjonsplater, bærevegger, skillevegger, overliggere, bjelker, dekke- og takelementer sikrer at Xella kan levere byggematerialer til hele råbygget. Vi er spesialister på i massive veggkonstruksjoner og felles for vårt Ytong-, Silka- og Ytong Multipor-sortiment er at de oppfyller kravene om bærekraftige, inneklimamerkede, varmeisolerende, stabile og kostnadseffektive byggematerialer. Byggematerialene leveres i modulmål og kan derfor kombineres i nybygg og i renovering.

Ytong porebetont gir maksimal termisk beskyttelse, bæreevne og brannsikring. Ytong Multipor isolasjonsplater er ikke-brennbar mineralsk isolasjon og et bærekraftig alternativ til oljebaserte isolasjonsmaterialer. Silka kalksandstein brukes der man ønsker tynne, bærende og lydisolerende veggkonstruksjoner.

Ytong og Silka er bærekraftige byggematerialer som produseres med begrenset energitap og CO2-utslipp. Alle produkter er inneklimamerket og bidrar til et sunt inneklima med god komfort.

Xella International har flere kvalitetsmerker tilknyttet seg. Fermacell, Aestuver, Silka, Ytong, Ytong Multipor, Hebel og Fels. Konsernet har mer enn 6.000 ansatte og 97 fabrikker i 20 land og salgsorganisasjoner i over 30 land.