Ytong Porebetong

ytong palette

Ytong porebetong er framstilt av kalk, sand og vann. Under produksjonen dannes det flere millioner luftporer, som har gitt steinen navn: porebetong.

Porebetong ble første gang framstilt i Sør-Sverige i Yxhult i en tid med stor knapphet på råvarer og energi. Fra det opprinnelige navnet Yxhults Anghärdade Gasbetong, ble Ytong det første registrerte varemerket innen konstruksjon. Navnet ble en kombinasjon av "Y", fra fødebyen sin, og "tong" fra Gasbetong. I Europa ble Ytong for alvor et foretrukket byggemateriale under gjenoppbyggingen, og særlig i den økonomiske boomen i begynnelsen av 60-årene.

I dag er Ytong synonym for porebetong, og har også funnet veien inn i ordbøkene. Høydepunktet for produktet var da Ytong ble valgt som dette århundrets varemerke.

Ytong er kjent for bærekraftige, innovative og økonomiske konstruksjoner i kontor- og boligbygg.

I takt med at Ytong er blitt produktutviklet, har byggebransjen fått øynene opp for produktets mange egenskaper. Bl.a. skjæres produktene til med en hittil usammenlignbar nøyaktighet som sikrer minimal etterbehandling. Ytong har i løpet av årene forbedret varmeisoleringen med 20 %, framskyndet byggeprosessen og dermed redusert byggekostnadene. Det omfattende produktsortimentet sikrer løsninger i porebetong til hele råbygget, fra kjeller til tak.

Det som begynte med Ytong, er i dag en komplett familie med merker. Utover Ytong porebetong har man med tiden tilføyd Silka kalksandstein og Ytong Multipor mineralske isolasjonsplater.

Ytong er et byggemateriale som som ingen andre gir optimal varmeisolasjon og solid kvalitet. Silka kalksandstein benyttes der det foreligger spesielle utfordringer med statikk og støy. Ytong Multipor isolasjon er en energibesparende løsning til nybygg og renovering, og benyttes til innvendig isolasjon, fasadeisolasjon og takisolasjon.

Ytong worldexpo china

Ytong under forberedelse til verdensutstillingen 2010 i Shanghai, Kina.