Nyheter

Få suksess med BIM-prosjekteringen

Nå kan du fritt benytte BIM-objekter, når du prosjekterer i 3D med Ytong Plater og Ytong Multipor isoleringssystem. Gjennom presis og utfyllende produktdata forenkles prosessen ved valg av type materiale, og som sikrer deg et enkelt og vellykket digitalt prosjekteringsforløp fra start til slutt.

For byggeriets profesjonelle, har BIM (Building Information Modeling) banet veien for nye arbeidsmetoder hvor digital informasjonsstyring kvalitets-sikrer smidig, og rentabilitets forbedrer byggesaken gjennom hele dens forløp. Ikke minst på tegnestadiet har BIM gjort sitt inntog som et redskap til optimalisering av designprosesser med økt kontroll og transparens samt bedre koordinerings- og kommunikasjonsflyt.

Ditt redskap til 3D-projektering
Som markedsledende leverandør av veggsystemer og isoleringsløsninger vil Ytong gjerne bidra til de best mulige digitale prosjekteringsforløpene for alle byggeriets parter, i dag som i morgen. Derfor stiller vi nå gratis BIM-objekter til rådighet for prosjektering i 3D. En service hvor vi vil sikre profesjonelle på tvers av faggrupper og landegrenser. Vi vil gi de beste forutsetninger for å oppbygge, videreutvikle og samarbeide omkring prosjekter, hvor Ytong inngår.

Med objektene, som er tilgengelige til ArchiCAD og Revit, har du alle produktdata samlet lett tilgjengelig uten å måtte søke etter dem på din PC eller i div. brosjyrer og trykksaker. Objektene kan enkelt og raskt lastes ned direkte fra hjemmesiden og medbringes fra start til slutt i den digitale planleggingsprosessen.

Optimal informasjons styring forenkler byggesaken
De intelligente objektene leverer all relevant data til digital prosjektering med Ytong Plater. Du kan dermed hente informasjon om alt fra lydegenskaper og trykkstyrke til eksakte produktdimensjoner ved prosjektering av bærende og ikke bærende ytter- og innervegger. Dermed har du muligheten til å designe modeller over komplette Ytong-vegger, samt tilhørende løsninger som overliggere over åpninger. Gjennom pre selektering av materialer, programmerte arbeidsrekkefølger, og kvantitetsberegninger, leverer programmet et solid beslutningsgrunnlag for byggesaken.   

Til prosjekter, som omhandler isolering av innvendige og utvendige vegger samt tak, kan Ytong Multipor være et komplett isoleringssystem. Importeres som objekt i standarddimensjoner og med all ønskelig data om bl.a. brann- og isoleringsegenskaper, lambdaverdi osv. Som et dynamisk verktøy gir det deg mulighet til å bringe produktinformasjonen videre og f.eks. integrere isoleringssystemer samt simulere isoleringseffekter i et gitt prosjekt.

Alt i alt er veien banet for et tidsbesparende og hurtig overblikk over spesifikasjoner slik som tykkelse, antall m2 osv. Du kan i tillegg utforme en oversikt over materialforbruk og arbeidsmengde, resultatet gir deg et mer presist planlegningsgrunnlag. 

I tillegg til at vi stiller med gratis BIM-objekter til rådighet, sørger vi også for at hjelpe deg sikkert gjennom den digitale byggeprosessen. Våre tekniske spesialister og projektselgere står derfor klar med supplerende viten og support om både Ytong Plater og Ytong Multipor isolering.   

Prosjekterer du i 3D? Kom godt i gang fra start og last ned våre gratis BIM-objekter

Bim-objekter Multipor

Bim-objekter Ytong